Dierenwelzijn een geintje?

Al in mijn jonge jaren was ik tegenstander van de intensieve veehouderij, zoals legbatterijen voor pluimvee. Eerlijk is eerlijk, ik heb er lekker van gegeten hoor, maar ik was toen al bewust aan het kiezen voor scharreleieren boven die uit de legbatterij. Een schoolgenoot (die tevens een beetje mentor was) zei ooit ook eens: als ik geld ophaal voor dieren, haal ik vaak nog meer op dan voor mensen!

Inmiddels zijn we ongeveer 30 jaar verder. En ik ben nu benieuwd naar jullie reacties: was dat een geintje of is het bevorderen van dierenwelzijn een blijvertje en iets wat we aan onze beschaving verplicht zijn? U kunt in het vakje hieronder reageren.

Eén antwoord op “Dierenwelzijn een geintje?”

  1. Ik ben ook tegen monocultuur en tegen die enorme stallen met kippen, varkens of welke dieren dan ook.

    Groeten,
    Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *